Dobra włoska restauracja – klasyczne menu
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest pyszne, treściwe i ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej wybieramy takie dania jak pasty. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście próbują mniej znane dania – tortellini, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską warto przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie znajdują się również mniej typowe włoskie potrawy, czy karta win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i dania z wielu miejsc Włoch. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Dobre wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Posiłek w stylu włoskim bez wyjątku powinien obejmować również wino. Odrobina alkoholu to we Włoszech standard. nowa restauracja włoska Kraków Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie vin santo, kalabryjskie ciro a także cagliari z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście ma być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać bogatą kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć indywidualność kuchni włoskiej bez wątpienia warto wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film